500 / 612
    Jednoduchý svieži višňový koláč s rumovou omáčkou
    lubos
    autor

    Treba upiecť základnú piškótu,
    Natrieť na ňu osladený krém z tvarohu a mascarpone
    Naukladať navrch višne
    A zaliať želatínou primiešanou so šťavou z višňového kompótu (500ml štavy na 6 plátkov želatíny alebo podľa návodu).

    5. feb 2019

    @lubos vyzerá to super, len nevidím nikde recept na základnú piskotu. Na nete ich je veľa, no táto vyzerá ako z cukrárne 😊

    5. feb 2019
    lubos
    autor

    @weissrose ahoj! Je to táto piškóta. Na 30x20 cm formu použi iba polovicu receptu, na veľký plech celý.

    250g polohrubej múky
    5 (250g) vajec, rozdelených na žĺtky a bielky
    250g práškového cukru
    1/2 prášku do pečiva
    125ml (8 lyžíc) neutrálneho oleja
    125ml (8 lyžíc) vlažnej vody
    vanilka
    2 - 3 lyžice tmavého kakaa
    Tuk a múka na vytretie a vysypanie formy

    1. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom do peny. Po lyžičkách pridávajte olej a vodu a nakoniec celú vanilku. Zľahka primiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zapracujte do cesta.
    2. Vylejte na maslom vytretý a múkou vysypaný plech a pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 30 až 35 minút.

    5. feb 2019

    @lubos ďakujem. Vyskúšam 😍

    11. feb 2019