. Budeš potrebovať minimálne thajskú karí pastu a kokosové mlieko. Môžeš spraviť aj vegetariánske.
1. Najprv si uvar klasický morčací vývar (napr. z krídel a trupov) alebo použi v recepte vodu. 2. Na kokosovom tuku osmaž kúsky morčacích vykostených stehien. Vyber z hrnca. 3. Pridaj nasekanú cibuľu a mrkvu, osmaž. Pridaj trochu paradajkového pretlaku (koncentrátu) a za pár lyžíc thajskej červenej pasty. Osmaž. 4. Vráť mäso naspäť, zalej morčacím vývarom a dus prikryté domäkka. 5. Prilej kokosové mlieko, pridaj rôznu zeleninu (karfiol, hlivu ustricovú, zelené hrachové lúsky, brokolicu, hrášok, ...), povar. 6. Ak treba, dochuť ešte thajskou pastou, čili papričkami (sušenými alebo čerstvými), hnedým cukrom, soľou, limetovou šťavou.
Podávaj s ryžovými cestovinami, kešu orechmi, čili, čerstvými lístkami koriandra.
.
Budeš potrebovať minimálne thajskú karí pastu a kokosové mlieko. Môžeš spraviť aj vegetariánske.
1. Najprv si uvar klasický morčací vývar (napr. z krídel a trupov) alebo použi v recepte vodu.
2. Na kokosovom tuku osmaž kúsky morčacích vykostených stehien. Vyber z hrnca.
3. Pridaj nasekanú cibuľu a mrkvu, osmaž. Pridaj trochu paradajkového pretlaku (koncentrátu) a za pár lyžíc thajskej červenej pasty. Osmaž.
4. Vráť mäso naspäť, zalej morčacím vývarom a dus prikryté domäkka.
5. Prilej kokosové mlieko, pridaj rôznu zeleninu (karfiol, hlivu ustricovú, zelené hrachové lúsky, brokolicu, hrášok, ...), povar.
6. Ak treba, dochuť ešte thajskou pastou, čili papričkami (sušenými alebo čerstvými), hnedým cukrom, soľou, limetovou šťavou.
Podávaj s ryžovými cestovinami, kešu orechmi, čili, čerstvými lístkami koriandra.
Mňam.