498 / 612
    Ázijská ostrokyslá polievka
    lubos
    autor

    .
    1. Upečte 2 stredne veľké kusy bravčového boku na 220°C do hneda.
    2. Vložte ich do hrnca (najlepšie tlakového), zalejte studenou vodou, priveďte k varu a pridajte koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak, korenie, soľ, koriander guľôčky, kúsok zázvoru, kúsok badyánu (ak máte). Varte 90 – 120 minút.
    3. Vývar sceďte a pozberajte prebytočný tuk z hladiny.
    4. Uvarte v polievke nadrobno nakrájanú mrkvu a huby, pridajte jarnú cibuľku, čili papričku (nasekanú sušenú alebo čerstvú) a sójovú omáčku.
    5. Polievku zahustite kukuričným škrobom rozmiešaným v troche studenej vody. Povarte.
    6. Za neustáleho miešania a pri pomalom vare cícerkom vlejte rozmiešané vajíčka.
    7. Dochuťte polievku soľou, korením, čili, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou alebo octom (napr. ryžovým alebo liehovým).

    5. feb 2019
    lubos
    autor

    Ako prílohu sme použili aj kocky tofu.

    5. feb 2019