Domáca nutella: 1. Pomaly upražte lieskové oriešky v rúre vyhriatej na 150°C alebo menej. Nechcete ich spáliť. 2. Ošúpte lieskovce trením papierovou utierkou v sitku. 3. Vysypte ich do kuchynského robota s nožmi, pridajte horkú čokoládu, kakaové maslo, cukor, vanilku, štipku škorice a soli, trochu kakaa. Vymixujte do zbláznenia. Dochuťte podľa potreby a nálady. Nezabudnite, že vychladnutá bude chutiť trochu menej výrazne. Ak chcete domixujte ju do úplne krémova v rýchlootáčkovom mixéri (Vitamix, ...).
Omáčka: Povarte mrazené lesné ovocie s trochou cukru. Bude zrejme treba na začiatku pridať pár lyžíc vody.
Domáci croissant: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp...
Domáca nutella:
1. Pomaly upražte lieskové oriešky v rúre vyhriatej na 150°C alebo menej. Nechcete ich spáliť.
2. Ošúpte lieskovce trením papierovou utierkou v sitku.
3. Vysypte ich do kuchynského robota s nožmi, pridajte horkú čokoládu, kakaové maslo, cukor, vanilku, štipku škorice a soli, trochu kakaa. Vymixujte do zbláznenia. Dochuťte podľa potreby a nálady. Nezabudnite, že vychladnutá bude chutiť trochu menej výrazne. Ak chcete domixujte ju do úplne krémova v rýchlootáčkovom mixéri (Vitamix, ...).
Omáčka:
Povarte mrazené lesné ovocie s trochou cukru. Bude zrejme treba na začiatku pridať pár lyžíc vody.
Mňam.