494 / 612
    Domáci croissant, domáca nutella, banán, ovocná omáčka
    lubos
    autor

    Domáci croissant: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp...

    Domáca nutella:
    1. Pomaly upražte lieskové oriešky v rúre vyhriatej na 150°C alebo menej. Nechcete ich spáliť.
    2. Ošúpte lieskovce trením papierovou utierkou v sitku.
    3. Vysypte ich do kuchynského robota s nožmi, pridajte horkú čokoládu, kakaové maslo, cukor, vanilku, štipku škorice a soli, trochu kakaa. Vymixujte do zbláznenia. Dochuťte podľa potreby a nálady. Nezabudnite, že vychladnutá bude chutiť trochu menej výrazne. Ak chcete domixujte ju do úplne krémova v rýchlootáčkovom mixéri (Vitamix, ...).

    Omáčka:
    Povarte mrazené lesné ovocie s trochou cukru. Bude zrejme treba na začiatku pridať pár lyžíc vody.

    Mňam.

    30. jan 2019