493 / 612
    Pastiersky koláč (dusené mleté mäso zapekané pod pyré), šalát z baby gem, feta, paradajky, olivy
    lubos
    autor

    Neuverteľne zohrievajúce jedlo, ktoré dodá v zime silu. Ide to samozrejme aj bez mäsa.

    Pastierky koláč:
    1. Uvarte mleté dusené. Začnite osmaženou cibuľou a koreňovou zeleninou, pridajte kožu zo slaniny, paradajkový koncentrát (ten z tuby), červené víno, bylinky a nechajte víno odpariť.
    2. Pridajte mleté mäso (hovädzie, bravčové, jahňacie, morčacie), osmažte. Pridajte paradajkový pretlak, vodu alebo vývar, ak treba, soľ, korenie a duste prikryté 2 hodinky. Nechajte vychladnúť, ak je mäso príliš riedke, odvarte tekutinu v odkrytom hrnci.
    3. Spravte zemiakové pyré. My sme zemiaky varili v parnej rúre, pridali sme do nich červenú šošovicu. Nakoniec pripučili maslo a zohriate mliečko. Namiesto zemiakov môžete použiť batáty alebo inú škrobovú zeleninu, napr. mrkvu, paštrnák, petržlen, ....
    4. Navrstvite pyré na mleté mäso, ak chcete zasypte syrom (gouda, eidam, parmezán alebo niečo výraznejšie) a zapečte v rúre tak 10 minút.

    30. jan 2019