1. Králika naporcujte, nasoľte a nakoreňte. Osmažte na masti alebo oleji z oboch strán. Vyberte z hrnca. 2. Do výpeku v hrnci pridajte tuk, osmažte na ňom cibuľu, cesnak, nakoniec zaprášte mletou sladkou paprikou, osmažte, vráťte králičie kúsky, zalejte vývarom alebo vodou a pridajte aj nakrájaný ošúpaný zemiak (na zahustenie). 3. Varte do zmäknutia mäsa. Mäso vyberte, oberte od kosti, omáčku so zemiakom pomixujte stolným alebo tyčovým mixérom. Ak chcete, pridajte smotanu na varenie a prevarte, alebo podávajte bez smotany (s kyslou smotanou na stole). 4. Cuketu nakrájajte na pásiky, grilujte na panvici. 5. Halušky: 4 vajcia premiešajte s polohrubou múkou a krupicou, soľou a bylinkami do polotuhej konzistencie a uvarte halušky. Premiešajte ich s vňaťou a vytopenou slaninou.
1. Králika naporcujte, nasoľte a nakoreňte. Osmažte na masti alebo oleji z oboch strán. Vyberte z hrnca.
2. Do výpeku v hrnci pridajte tuk, osmažte na ňom cibuľu, cesnak, nakoniec zaprášte mletou sladkou paprikou, osmažte, vráťte králičie kúsky, zalejte vývarom alebo vodou a pridajte aj nakrájaný ošúpaný zemiak (na zahustenie).
3. Varte do zmäknutia mäsa. Mäso vyberte, oberte od kosti, omáčku so zemiakom pomixujte stolným alebo tyčovým mixérom. Ak chcete, pridajte smotanu na varenie a prevarte, alebo podávajte bez smotany (s kyslou smotanou na stole).
4. Cuketu nakrájajte na pásiky, grilujte na panvici.
5. Halušky: 4 vajcia premiešajte s polohrubou múkou a krupicou, soľou a bylinkami do polotuhej konzistencie a uvarte halušky. Premiešajte ich s vňaťou a vytopenou slaninou.