488 / 612
    Hovädzia sekaná s prepeličím vajíčkom, prívarok z maslovej tekvice, opečený zemiačik
    lubos
    autor

    1. Hovädzie a málinko tučnejšie bravčové mäsko pomeľte a premiešajte s trochou strúhanky, vajíčkom, osmaženou cibuľou a cesnakom, bylinkami, petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
    2. Zmes ochutnajte (upečte si malý hamburger), napackajte na papier na pečenie rozložený na hliníkovú fóliu.
    3. Na spodok poukladajte uvarené ošúpané prepeličie vajcia. Zarolujte zatiahnite ako salónku a pečte v rúre asi 30 - 45 minút, do vnútornej teploty 71°C.
    4. Rozrežte maslovú tekvicu pozdĺžne na polovice, upečte do mäkka rezom nadol. Osmažte cibuľku, cesnak, zázvor, pridajte cukor, soľ, korenie, dužinu z tekvice, jeden zemiak. Zakryte vývarom. Varte do mäkka. Nechajte chvíľu vychladnúť a pomixujte do krémova, dochuťte soľou, korením, octom alebo citrónovou šťavou, cukrom a čili.

    Mňam.

    22. jan 2019
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    Mäsko s vajíčkami pred rolovaním. Ozaj, to zelené sú pražené pistácie...

    22. jan 2019

    @lubos Tak toto je grif určite vyskúšam 👍

    30. jan 2019
    lubos
    autor

    @adelka992 Ahoj. Pre lepšiu predstavu, tu je niečo podobné s fotopostupom, čo som robil pre Dobré jedlo: https://www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/domaca-...

    30. jan 2019

    @lubos počuj ale aj to morčacie musim vyskúšať odrazu ... aj to vyzerá fantasticky 🤤 to by som mohla aj z karé ( chrbta ) králika však?

    30. jan 2019
    lubos
    autor

    @adelka992 Áno, mohla, no trochu viac by si sa asi narobila (malé mäsko), navyše omáčka bude nevyhnutná, mäsko bude veľmi suché. Ale jasné, smelo do toho....

    30. jan 2019

    @lubos vyskúšam uvidíme 👍👍👍

    30. jan 2019
    9. mar 2019
    9. mar 2019

    Už sa pečie som zvedavá ale tento grif s papierom na pečenie to je už čo za vychytávka 👍😁 toto budem využívať často

    9. mar 2019
    lubos
    autor

    @adelka992 paráda! Krásne si to zvládla!

    9. mar 2019