500g sušeného cícera treba cez noc namočiť do vody s 1 lyžicou sódy bikarbóny. Na druhý deň opláchnuť a pomixovať v kuchynskom robote s nožmi (možno na viackrát) spolu s 1 nasekanou cibuľou, pár strúčikmi cesnaku, mletou rímskou rascou, 2 lyžicami múky alebo cícerovej múky, soľou, čiernym korením, chilli a nasekanou vňaťou petržlenu. Posekať treba takmer na hrubšiu kašu, nech guľky držia tvar.
Vytvarujte z masy guľky a vypražte v oleji na 180°C.
Mňam.
Ratatouille cestoviny: Narýchlo na horúcej panvici skaramelizujte drobné kúsky cukety, baklažánu, farebnej papriky, cibule, šampiňónov, spojte, zalejte pretlakom s kúskami paradajok, pridajte bobkový list, tymian, stonky petržlenovej vňate a spolu prikryté poduste. Dochuťte soľou, korením, cukrom, čili. Cestoviny uvarte v slanej vode, vhoďte do omáčky, dovarte, omáčku spojte trochou cestovinovej vody.
.
Falafel:
Krásny recept na izraelský falafel tu: http://toriavey.com/toris-kitchen/falafel/
500g sušeného cícera treba cez noc namočiť do vody s 1 lyžicou sódy bikarbóny.
Na druhý deň opláchnuť a pomixovať v kuchynskom robote s nožmi (možno na viackrát) spolu s 1 nasekanou cibuľou, pár strúčikmi cesnaku, mletou rímskou rascou, 2 lyžicami múky alebo cícerovej múky, soľou, čiernym korením, chilli a nasekanou vňaťou petržlenu. Posekať treba takmer na hrubšiu kašu, nech guľky držia tvar.
Vytvarujte z masy guľky a vypražte v oleji na 180°C.
Mňam.
Ratatouille cestoviny:
Narýchlo na horúcej panvici skaramelizujte drobné kúsky cukety, baklažánu, farebnej papriky, cibule, šampiňónov, spojte, zalejte pretlakom s kúskami paradajok, pridajte bobkový list, tymian, stonky petržlenovej vňate a spolu prikryté poduste. Dochuťte soľou, korením, cukrom, čili. Cestoviny uvarte v slanej vode, vhoďte do omáčky, dovarte, omáčku spojte trochou cestovinovej vody.