486 / 612
    Kokosová mliečna ryža s mangovým želé
    lubos
    autor

    .
    Príjemný kalorický dezertík po jednoduchom obede. Do veľmi ľahučkej večere ho určite „spálime“.

    1. Bielu guľatozrnnú ryžu (400ml, t.j. asi 350g) rozvarte v mlieku v pomere 1:3. Nechajte vychladnúť.
    2. Uvarte riedky puding z dobrého kokosového mlieka (na 1 plechovku mlieka, cca. 450ml použite polovicu vanilkového pudingového prášku), oslaďte. Vmiešajte do ryže.
    3. Vyšľahajte jednu osladenú smotanu na šľahanie do tuha. Vmiešajte do ryže.
    4. Poukladajte do pohárkov, vavŕšte mangovým želé a dajte schladiť. Namiesto želé pokojne použite malé kocky mangovej dužiny.

    Mangové želé

    Dužinu z manga pomixujte do úplného krému. Malú časť zohrejte a primiešajte dva plátky vo vode zmäknutej želatíny. Rozmiešajte a preceďte do zvyšku mangovej dužiny.

    17. jan 2019