Krkovičku treba pred pečením nasoliť, keďže má vyšší obsah tuku, pokojne použite 1% podiel soli, t.z. na 3kg mäsa 30g soli.
Na suchej panvici opražte celú rascu a celé čierne korenie. Podrvte ich (napr. v mažiari) na prach spolu so soľou podľa hmotnosti a premiešajte s pretlačeným cesnakom.
Všetko vmasírujte do mäsa a nechajte cez noc v chlade.
Na druhý deň dajte do zapekacej misy, podlejte vodou, hermeticky uzavrite a pečte pri 160°C 3 - 3,5 hodiny. Pekáč odkryte, výpek zlejte bokom a dopečte mäso do chrumkava na 220°C.
Kapusta:
Vytvorte tzv. gastrique: v panvici bez miešania nechajte pomaly skaramelizovať kryštálový cukor, prilejte toľko isto octu a nechajte cukor takmer celý rozpustiť.
Pridajte nakrájanú cibuľu, nechajte zmäknúť a pridajte nakrájanú červenú kapustu spolu s celou rascou, bobkovým listom a soľou. Duste takto kapustu do zmäknutia. Na záver ešte dochuťte výpekom z krkovičky, octom a medom, ak bude treba.
Krkovičku treba pred pečením nasoliť, keďže má vyšší obsah tuku, pokojne použite 1% podiel soli, t.z. na 3kg mäsa 30g soli.
Na suchej panvici opražte celú rascu a celé čierne korenie. Podrvte ich (napr. v mažiari) na prach spolu so soľou podľa hmotnosti a premiešajte s pretlačeným cesnakom.
Všetko vmasírujte do mäsa a nechajte cez noc v chlade.
Na druhý deň dajte do zapekacej misy, podlejte vodou, hermeticky uzavrite a pečte pri 160°C 3 - 3,5 hodiny. Pekáč odkryte, výpek zlejte bokom a dopečte mäso do chrumkava na 220°C.
Kapusta:
Vytvorte tzv. gastrique: v panvici bez miešania nechajte pomaly skaramelizovať kryštálový cukor, prilejte toľko isto octu a nechajte cukor takmer celý rozpustiť.
Pridajte nakrájanú cibuľu, nechajte zmäknúť a pridajte nakrájanú červenú kapustu spolu s celou rascou, bobkovým listom a soľou. Duste takto kapustu do zmäknutia. Na záver ešte dochuťte výpekom z krkovičky, octom a medom, ak bude treba.