. Vynikajúce jačmenné krúpky. Kto povie, že ich nemá rád, klame 😉
Jačmenné krúpky (veľkosť 7, stredné):
Osmažte na tuku nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte bylinky (tymian, rozmarín,...), inú koreňovú zeleninu (ak chcete) a pretlačený cesnak. Pridajte krúpky, všetko spolu párkrát premiešajte, osmažte a pridajte vývar (pomer 1 diel krúpkov : 2 diely vývaru na objem, nie hmotnosť, teda 1 hrnček krúpkov : 2 hrnčeky vývaru) a soľ. Vhoďte ku krúpkom bobkový list a kus kože zo slaniny. Priveďte k varu a prikryté varte do zmäknutia. Nechajte si časť vývaru na zriedenie krúpkov tesne pred podávaním.
Na panvici grilovaná zelenina:
Rôznu zeleninu nakrájajte na rovnako veľké kusy, premiešajte postupne v oleji, soli, korení, tymiane a po častiach grilujte na panvici. Sem – tam panvicou zatraste. Príliš sa grilovaním netrápte, nie je to veda. Všetku zeleninu postupne odkladajte do veľkej misy, premiešajte ju s balzamikovým octom (alebo citrónovou šťavou), dochuťte (napr. aj medom alebo javorovým sirupom), dosoľte a dokoreňte, ak treba.
Krúpky spolu premiešajte so zeleninou, ak máte doma chlapa alebo deti, čo bez mäsa nevydržia, vmiešajte do nich naklepané na panvici ugrilované morčacie alebo kuracie prsia, po grilovaní narezané na slížiky.
.
Vynikajúce jačmenné krúpky. Kto povie, že ich nemá rád, klame 😉
Jačmenné krúpky (veľkosť 7, stredné):
Osmažte na tuku nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte bylinky (tymian, rozmarín,...), inú koreňovú zeleninu (ak chcete) a pretlačený cesnak.
Pridajte krúpky, všetko spolu párkrát premiešajte, osmažte a pridajte vývar (pomer 1 diel krúpkov : 2 diely vývaru na objem, nie hmotnosť, teda 1 hrnček krúpkov : 2 hrnčeky vývaru) a soľ.
Vhoďte ku krúpkom bobkový list a kus kože zo slaniny. Priveďte k varu a prikryté varte do zmäknutia.
Nechajte si časť vývaru na zriedenie krúpkov tesne pred podávaním.
Na panvici grilovaná zelenina:
Rôznu zeleninu nakrájajte na rovnako veľké kusy, premiešajte postupne v oleji, soli, korení, tymiane a po častiach grilujte na panvici. Sem – tam panvicou zatraste. Príliš sa grilovaním netrápte, nie je to veda.
Všetku zeleninu postupne odkladajte do veľkej misy, premiešajte ju s balzamikovým octom (alebo citrónovou šťavou), dochuťte (napr. aj medom alebo javorovým sirupom), dosoľte a dokoreňte, ak treba.
Krúpky spolu premiešajte so zeleninou, ak máte doma chlapa alebo deti, čo bez mäsa nevydržia, vmiešajte do nich naklepané na panvici ugrilované morčacie alebo kuracie prsia, po grilovaní narezané na slížiky.
Mňam!