1. Gaštany narežte a upečte v rúre na 180°C. 2. Všetky ošúpte, nevadí keď na nich zostane trochu jemnej hnedej šupky. 3. Uvarte ošúpané gaštany v smotane na šľahanie a mlieku kým nezmäknú, ku koncu pridajte vanilku, štipku soli (zvýrazní chuť), cukor a rum. 4. Nechajte trochu vychladnúť, pomixujte, ak treba pridajte prevarené mlieko kvôli zriedeniu. Mixovali sme vo vysokootáčkovom mixéri do krémova. AK nevadí hrubšia štruktúra, iba pyré prepasírujte. Niekto melie vo vyčistenom mlynčeku na mäso s jemnou šajbou a hneď získa aj typické slížiky.
My gaštany pečieme, nevaríme vo vode - do vody sa zbytočne vyplaví mnoho chute, pečenie vodu z gaštanov odparuje a koncentruje tým chute.
1. Gaštany narežte a upečte v rúre na 180°C.
2. Všetky ošúpte, nevadí keď na nich zostane trochu jemnej hnedej šupky.
3. Uvarte ošúpané gaštany v smotane na šľahanie a mlieku kým nezmäknú, ku koncu pridajte vanilku, štipku soli (zvýrazní chuť), cukor a rum.
4. Nechajte trochu vychladnúť, pomixujte, ak treba pridajte prevarené mlieko kvôli zriedeniu. Mixovali sme vo vysokootáčkovom mixéri do krémova. AK nevadí hrubšia štruktúra, iba pyré prepasírujte. Niekto melie vo vyčistenom mlynčeku na mäso s jemnou šajbou a hneď získa aj typické slížiky.
My gaštany pečieme, nevaríme vo vode - do vody sa zbytočne vyplaví mnoho chute, pečenie vodu z gaštanov odparuje a koncentruje tým chute.