. Rebrá: Kupujte u mäsiara rebrá vhodné na grilovanie, nie na polievku. Tieto naše pochádzajú z biofarmy Farma Turová pri Zvolene. Rebrá deň alebo dva dni vopred nasoľte a nechajte v chladničke odstáť. Vhadzujte ich do vriacej osolenej vody (so zeleninou ako na vývar) a varte pomaly 2 - 3 hodiny domäkka tak, aby kosti ľahko odpadávali od mäsa. Tekutinu nevylievajte, bude skvelou polievkou. Rebrá potom ešte dogrilujte pod grilom v rúre do krásnej hnedej farby.
Brokolica: Na podložke na parenie v hrnci naparte brokolicu, následne, ak ju hneď nekonzumujete, schlaďte. Pred podávaním zohrejte a premiešajte so soľou a dobrým olejom alebo roztopeným maslom.
Pyré: Klasicky uvarte ošúpané a nakrájané múčne zemiaky v slanej vode s cesnakom, bobkovým listom a cibuľou, sceďte ich a nechajte chvíľu vysušiť odparením vody. Popučte s maslom a teplým mliekom. Alternatívne použite olej a trochu vývaru ako bezlaktózovú verziu.
Všetko zamiešajte. Mafinkové formy s tenkou vrstvou oleja na dne každej mafinky dajte vyhriať do rúry na 230°C. Vyhrievajte aspoň 10 minút. Vlejte cesto do formičiek (asi 1 cm na výšku) a dajte piecť do rúry na 15 minút. Pudingy vyrastú a budú hnedé a chrumkavé.
.
Rebrá:
Kupujte u mäsiara rebrá vhodné na grilovanie, nie na polievku. Tieto naše pochádzajú z biofarmy Farma Turová pri Zvolene. Rebrá deň alebo dva dni vopred nasoľte a nechajte v chladničke odstáť.
Vhadzujte ich do vriacej osolenej vody (so zeleninou ako na vývar) a varte pomaly 2 - 3 hodiny domäkka tak, aby kosti ľahko odpadávali od mäsa. Tekutinu nevylievajte, bude skvelou polievkou.
Rebrá potom ešte dogrilujte pod grilom v rúre do krásnej hnedej farby.
Brokolica:
Na podložke na parenie v hrnci naparte brokolicu, následne, ak ju hneď nekonzumujete, schlaďte. Pred podávaním zohrejte a premiešajte so soľou a dobrým olejom alebo roztopeným maslom.
Pyré:
Klasicky uvarte ošúpané a nakrájané múčne zemiaky v slanej vode s cesnakom, bobkovým listom a cibuľou, sceďte ich a nechajte chvíľu vysušiť odparením vody. Popučte s maslom a teplým mliekom. Alternatívne použite olej a trochu vývaru ako bezlaktózovú verziu.
Yorkshire-ský puding:
(na 12 mafiniek)
100ml mlieka
100g hladkej múky
2 vajcia
Všetko zamiešajte. Mafinkové formy s tenkou vrstvou oleja na dne každej mafinky dajte vyhriať do rúry na 230°C. Vyhrievajte aspoň 10 minút. Vlejte cesto do formičiek (asi 1 cm na výšku) a dajte piecť do rúry na 15 minút. Pudingy vyrastú a budú hnedé a chrumkavé.