465 / 612
    Grilované hovädzie rebrá, chrenová omáčka, parená brokolica, Yorkshire-ský puding, zemiakové pyré
    lubos
    autor

    .
    Rebrá:
    Kupujte u mäsiara rebrá vhodné na grilovanie, nie na polievku. Tieto naše pochádzajú z biofarmy Farma Turová pri Zvolene. Rebrá deň alebo dva dni vopred nasoľte a nechajte v chladničke odstáť.
    Vhadzujte ich do vriacej osolenej vody (so zeleninou ako na vývar) a varte pomaly 2 - 3 hodiny domäkka tak, aby kosti ľahko odpadávali od mäsa. Tekutinu nevylievajte, bude skvelou polievkou.
    Rebrá potom ešte dogrilujte pod grilom v rúre do krásnej hnedej farby.

    Brokolica:
    Na podložke na parenie v hrnci naparte brokolicu, následne, ak ju hneď nekonzumujete, schlaďte. Pred podávaním zohrejte a premiešajte so soľou a dobrým olejom alebo roztopeným maslom.

    Pyré:
    Klasicky uvarte ošúpané a nakrájané múčne zemiaky v slanej vode s cesnakom, bobkovým listom a cibuľou, sceďte ich a nechajte chvíľu vysušiť odparením vody. Popučte s maslom a teplým mliekom. Alternatívne použite olej a trochu vývaru ako bezlaktózovú verziu.

    Yorkshire-ský puding:
    (na 12 mafiniek)
    100ml mlieka
    100g hladkej múky
    2 vajcia

    Všetko zamiešajte. Mafinkové formy s tenkou vrstvou oleja na dne každej mafinky dajte vyhriať do rúry na 230°C. Vyhrievajte aspoň 10 minút. Vlejte cesto do formičiek (asi 1 cm na výšku) a dajte piecť do rúry na 15 minút. Pudingy vyrastú a budú hnedé a chrumkavé.

    19. okt 2018