461 / 612
    Takmer nepečený syrový koláč s bielou čokoládou a čučoriedkami
    lubos
    autor

    .
    Korpus

    200g grahamových keksov (napr. Bebe Dobré ráno, Hobbits)
    50g cukru
    70g roztopého masla

    Krém
    (všetky suroviny pri izbovej teplote)

    200g dobrej bielej čokolády
    400g smotanového syra (poslednú dobu používam Kaufland Cream cheese)
    1 lyžica cukru
    štipka soli
    vanilkový extrakt
    250ml smotany na šľahanie
    Pár lyžíc obľúbeného kyslého lekváru zriedeného vodou, prevareného a vychladnutého

    1. Predhrejte rúru na 180°C.
    2. Posekajte kekse s cukrom a pridajte roztopené maslo. Premiešajte, ak treba, pridajte trochu studenej vody. Vtlačte cesto na dno 23cm formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto popichajte vidličkou.
    3. Dajte na 20 minút do chladničky a potom pečte do zhnednutia asi 15 minút.
    4. Opatrne, nad vodným kúpeľom a pri stálom miešaní, nechajte roztopiť bielu čokoládu a nechajte trochu vychladnúť.
    5. Vymiešajte smotanový syr pokiaľ nebude krémový a hladký (napr. v kuchynskom robote s „K“ nástavcom). Pridajte cukor, soľ, vanilku a po chvíli miešania aj roztopenú bielu čokoládu.
    6. Postupne pridajte dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie.
    7. Naukladajte lekvár kopčekmi na vrch torty a špajľou premiešajte.
    8. Dajte tortu do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.

    Mňam.

    17. okt 2018