200g grahamových keksov (napr. Bebe Dobré ráno, Hobbits) 50g cukru 70g roztopého masla
Krém (všetky suroviny pri izbovej teplote)
200g dobrej bielej čokolády 400g smotanového syra (poslednú dobu používam Kaufland Cream cheese) 1 lyžica cukru štipka soli vanilkový extrakt 250ml smotany na šľahanie Pár lyžíc obľúbeného kyslého lekváru zriedeného vodou, prevareného a vychladnutého
1. Predhrejte rúru na 180°C. 2. Posekajte kekse s cukrom a pridajte roztopené maslo. Premiešajte, ak treba, pridajte trochu studenej vody. Vtlačte cesto na dno 23cm formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto popichajte vidličkou. 3. Dajte na 20 minút do chladničky a potom pečte do zhnednutia asi 15 minút. 4. Opatrne, nad vodným kúpeľom a pri stálom miešaní, nechajte roztopiť bielu čokoládu a nechajte trochu vychladnúť. 5. Vymiešajte smotanový syr pokiaľ nebude krémový a hladký (napr. v kuchynskom robote s „K“ nástavcom). Pridajte cukor, soľ, vanilku a po chvíli miešania aj roztopenú bielu čokoládu. 6. Postupne pridajte dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie. 7. Naukladajte lekvár kopčekmi na vrch torty a špajľou premiešajte. 8. Dajte tortu do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
.
Korpus
200g grahamových keksov (napr. Bebe Dobré ráno, Hobbits)
50g cukru
70g roztopého masla
Krém
(všetky suroviny pri izbovej teplote)
200g dobrej bielej čokolády
400g smotanového syra (poslednú dobu používam Kaufland Cream cheese)
1 lyžica cukru
štipka soli
vanilkový extrakt
250ml smotany na šľahanie
Pár lyžíc obľúbeného kyslého lekváru zriedeného vodou, prevareného a vychladnutého
1. Predhrejte rúru na 180°C.
2. Posekajte kekse s cukrom a pridajte roztopené maslo. Premiešajte, ak treba, pridajte trochu studenej vody. Vtlačte cesto na dno 23cm formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto popichajte vidličkou.
3. Dajte na 20 minút do chladničky a potom pečte do zhnednutia asi 15 minút.
4. Opatrne, nad vodným kúpeľom a pri stálom miešaní, nechajte roztopiť bielu čokoládu a nechajte trochu vychladnúť.
5. Vymiešajte smotanový syr pokiaľ nebude krémový a hladký (napr. v kuchynskom robote s „K“ nástavcom). Pridajte cukor, soľ, vanilku a po chvíli miešania aj roztopenú bielu čokoládu.
6. Postupne pridajte dotuha vyšľahanú smotanu na šľahanie.
7. Naukladajte lekvár kopčekmi na vrch torty a špajľou premiešajte.
8. Dajte tortu do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc.
Mňam.