1. Maslo vymiešajte s cukrom do peny, pridaj múku s kypriacim práškom a soľou, pridajte mlieko a dotuha vyšľahané bielky. 2. Pripravte mrveničku: podrvte všetko spolu medzi prstami, dajte schladiť a posypte ňou cesto vyliate do formy 30x20cm. 3. Pečte na 180°C asi 45 minút. Mňam.
.
Cesto:
180g masla, zmäknutého
2 poháre cukru
3 poháre preosiatej múky (hladká a polohrubá pol na pol)
4 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička soli
1 a 1/4 pohára plnotučného mlieka
3 bielky
Mrvenička:
180g masla, studeného
3/4 pohára múky
1 a 1/2 pohára hnedého cukru
2 lyžičky mletej škorice
1 a 1/2 pohára posekaných vlašských orechov
1. Maslo vymiešajte s cukrom do peny, pridaj múku s kypriacim práškom a soľou, pridajte mlieko a dotuha vyšľahané bielky.
2. Pripravte mrveničku: podrvte všetko spolu medzi prstami, dajte schladiť a posypte ňou cesto vyliate do formy 30x20cm.
3. Pečte na 180°C asi 45 minút.
Mňam.