460 / 612
    Extra bohatý a extra obľúbený chrumkavý maslový koláč
    lubos
    autor

    .
    Cesto:

    180g masla, zmäknutého
    2 poháre cukru
    3 poháre preosiatej múky (hladká a polohrubá pol na pol)
    4 lyžičky prášku do pečiva
    1 lyžička soli
    1 a 1/4 pohára plnotučného mlieka
    3 bielky

    Mrvenička:

    180g masla, studeného
    3/4 pohára múky
    1 a 1/2 pohára hnedého cukru
    2 lyžičky mletej škorice
    1 a 1/2 pohára posekaných vlašských orechov

    1. Maslo vymiešajte s cukrom do peny, pridaj múku s kypriacim práškom a soľou, pridajte mlieko a dotuha vyšľahané bielky.
    2. Pripravte mrveničku: podrvte všetko spolu medzi prstami, dajte schladiť a posypte ňou cesto vyliate do formy 30x20cm.
    3. Pečte na 180°C asi 45 minút.
    Mňam.

    5. aug 2019
    lubos
    autor

    Ak chcete, pred mrveničkou ešte posypte cesto sezónnym ovocím (napr. ríbezľami).

    5. aug 2019