Panenka z mangalice, zdroj: Istermeat (kupujeme vo väčšom množstve a mrazíme vo vákuových vreckách). Panenku sme dve hodiny pred pečením osolili a okorenili. Opiekli sme ju potom na panvici a dopiekli v rúre do vnútornej teploty 59°C (mäsový teplomer). Treba samozrejme nechať následne "oddýchnuť" aspoň 10 minút.
Paradajková omáčka: jednoducho iba krátko povarený pretlak s bylinkami, trochou soli a sladidla (cukor, med).
Domáce gnocchi: cesto je rovnaké, ako zemiakové cesto na šúľance. Múčne zemiaky uvarte so šupkou v slanej vode. Nechajte vychladnúť, ošúpte a postrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte polohrubú múku, vajce, soľ a vytvarujte malé valčeky. Nakrájajte na malé gnocchi a dotvarujte vidličkou alebo špeciálnym drievkom (ak máte). Určite však vopred otestujte cesto varením, či sa nerozpadáva. Keď hej, pridajte múku, ale iba toľko, aby držalo, ináč budú gnocchi tvrdé. Gnocchi sme ešte po uvarení opiekli na oleji a masle. Mňam.
Panenka z mangalice, zdroj: Istermeat (kupujeme vo väčšom množstve a mrazíme vo vákuových vreckách).
Panenku sme dve hodiny pred pečením osolili a okorenili. Opiekli sme ju potom na panvici a dopiekli v rúre do vnútornej teploty 59°C (mäsový teplomer). Treba samozrejme nechať následne "oddýchnuť" aspoň 10 minút.
Paradajková omáčka: jednoducho iba krátko povarený pretlak s bylinkami, trochou soli a sladidla (cukor, med).
Domáce gnocchi: cesto je rovnaké, ako zemiakové cesto na šúľance. Múčne zemiaky uvarte so šupkou v slanej vode. Nechajte vychladnúť, ošúpte a postrúhajte na jemnom strúhadle. Pridajte polohrubú múku, vajce, soľ a vytvarujte malé valčeky. Nakrájajte na malé gnocchi a dotvarujte vidličkou alebo špeciálnym drievkom (ak máte). Určite však vopred otestujte cesto varením, či sa nerozpadáva. Keď hej, pridajte múku, ale iba toľko, aby držalo, ináč budú gnocchi tvrdé. Gnocchi sme ešte po uvarení opiekli na oleji a masle. Mňam.