445 / 612
    Morčací guláš s cuketou

    Mnaaam. Receptiiik poprosim. Dakujeem

    22. aug 2018

    Aj ja si prosiiim. Či to klasika? Cibuľa cesnak, mäso, zemiaky, soľ, červená paprika, čierne mleté, cuketa a majorán?

    22. aug 2018
    lubos
    autor

    @liv1 @simca401
    Ahojte kočky!
    Ide o obľúbený recept kolegu Mareka, ktorý mu pravidelne varí svokra. Pokiaľ viem, inšpiráciou im bol podobný guláš od pani Mačingovej.

    Áno, je to vlastne klasický gulášový recept, okrem zemiakov pridávam úplne na konci nakrájanú cuketu.

    1. Opečieš celé morčacie vykostené horné stehno na tuku z oboch strán do hneda. Chceš ten základ na dne panvice alebo hrnca.
    2. Mäso vyberieš, pridáš cibuľu (a tuk, keď treba) a pomaly restuješ, keď treba, pridáš vodu. Cibuľa má byť takmer kašovitá.
    3. Pridáš cesnak, sušený majorán, soľ, červenú papriku, mletú rascu (alebo celú) a spolu osmažíš na cibuli. Krátko.
    4. Pridáš nakrájané mäsko morčacie a chvíľu premiešavaš. Pridáš nakrájané paradajky a zelenú papriku (alebo lečo, alebo ina paradajkový pretlak), morčací vývar alebo vodu, soľ a korenie.
    5. Ku koncu vhodíš nakrájanú cuketu a dochutíš, ak treba, majoránom, soľou, korením alebo čili papričkou.

    Ľuboš

    22. aug 2018

    @lubos Diky 😉 . Ten majorán na začiatku varenia ma prekvapil. Vyzerá super, urcite bude čoskoro 😊

    22. aug 2018

    @lubos dakujeem

    22. aug 2018
    lubos
    autor

    @liv1 Sušený majorán pridávam na začiatku aj na konci. Ak je čerstvý, tak na konci čerstvý.

    22. aug 2018

    @lubos aha oki ďakujem 😊

    22. aug 2018