Aj ja si prosiiim. Či to klasika? Cibuľa cesnak, mäso, zemiaky, soľ, červená paprika, čierne mleté, cuketa a majorán?
@liv1 @simca401
Ahojte kočky!
Ide o obľúbený recept kolegu Mareka, ktorý mu pravidelne varí svokra. Pokiaľ viem, inšpiráciou im bol podobný guláš od pani Mačingovej.
Áno, je to vlastne klasický gulášový recept, okrem zemiakov pridávam úplne na konci nakrájanú cuketu.
1. Opečieš celé morčacie vykostené horné stehno na tuku z oboch strán do hneda. Chceš ten základ na dne panvice alebo hrnca.
2. Mäso vyberieš, pridáš cibuľu (a tuk, keď treba) a pomaly restuješ, keď treba, pridáš vodu. Cibuľa má byť takmer kašovitá.
3. Pridáš cesnak, sušený majorán, soľ, červenú papriku, mletú rascu (alebo celú) a spolu osmažíš na cibuli. Krátko.
4. Pridáš nakrájané mäsko morčacie a chvíľu premiešavaš. Pridáš nakrájané paradajky a zelenú papriku (alebo lečo, alebo ina paradajkový pretlak), morčací vývar alebo vodu, soľ a korenie.
5. Ku koncu vhodíš nakrájanú cuketu a dochutíš, ak treba, majoránom, soľou, korením alebo čili papričkou.
Ľuboš
Mnaaam. Receptiiik poprosim. Dakujeem