Jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať aj doma a prekvapiť chlapa a dokonca aj seba.
Treba na to v zásade 2 – 4 nezvyčajnejšie suroviny:
1. Ryžové cestoviny (tie širšie). Už pomerne ľahko dostupné v hypermarketoch. 2. Thajská červená karí pasta. Lepšia bude napríklad zo série Tesco Finest, ale aj z iného hypermarketu. 3. Kokosové mlieko. Odporúčam v bio kvalite, obsahuje v zásade kokos 60 % a vodu. 4. Čerstvá vňať koriandra. Celkom zásadné pre ázijské jedlá.
1. Uvarte cestoviny podľa návodu. 2. Na kokosovom tuku (alebo inom oleji) osmažte pár lyžíc karí pasty a pridajte kokosové mlieko. Varte a redukujte (zvarte na hustejšie). Pridajte trochu hnedého cukru na vyrovnanie kyslejšej chuti pasty. 3. Na oleji (kokosovom alebo inom) narýchlo (veľmi horúca panvica) osmažte svoje natenko nakrájané osolené minútkové mäso (kuracie al. morčacie prsia, hovädzí steak, kačacie prsia, bravčové karé alebo panenka, ...). Ešte úplne neprepečené vyberte z panvice. 4. Pridajte olej, ak treba, a narýchlo osmažte na rovnomerne malé kúsky nakrájanú zeleninu (cuketa, baklažán, cibuľa, farebná paprika, reďkovka, brokolica, kaleráb, karfiol, ...). Odporúčam pridať trochu nasekaného čili. Všetko samozrejme osoliť a okoreniť. 5. K zelenine pridajte zvarenú omáčku, odložené mäso aj so šťavami, ak treba vývar na doriedenie omáčky, všetko ešte kratučko prevarte a zalejte všetkým na tanieri uložené rezance. Omáčkou nešetrite. Ak chcete, na tanieri ešte pridajte čili omáčku a veľa čerstvého koriandra (pozor, môže byť pre niekoho chuťovo odpudivý).
Jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať aj doma a prekvapiť chlapa a dokonca aj seba.
Treba na to v zásade 2 – 4 nezvyčajnejšie suroviny:
1. Ryžové cestoviny (tie širšie). Už pomerne ľahko dostupné v hypermarketoch.
2. Thajská červená karí pasta. Lepšia bude napríklad zo série Tesco Finest, ale aj z iného hypermarketu.
3. Kokosové mlieko. Odporúčam v bio kvalite, obsahuje v zásade kokos 60 % a vodu.
4. Čerstvá vňať koriandra. Celkom zásadné pre ázijské jedlá.
1. Uvarte cestoviny podľa návodu.
2. Na kokosovom tuku (alebo inom oleji) osmažte pár lyžíc karí pasty a pridajte kokosové mlieko. Varte a redukujte (zvarte na hustejšie). Pridajte trochu hnedého cukru na vyrovnanie kyslejšej chuti pasty.
3. Na oleji (kokosovom alebo inom) narýchlo (veľmi horúca panvica) osmažte svoje natenko nakrájané osolené minútkové mäso (kuracie al. morčacie prsia, hovädzí steak, kačacie prsia, bravčové karé alebo panenka, ...). Ešte úplne neprepečené vyberte z panvice.
4. Pridajte olej, ak treba, a narýchlo osmažte na rovnomerne malé kúsky nakrájanú zeleninu (cuketa, baklažán, cibuľa, farebná paprika, reďkovka, brokolica, kaleráb, karfiol, ...). Odporúčam pridať trochu nasekaného čili. Všetko samozrejme osoliť a okoreniť.
5. K zelenine pridajte zvarenú omáčku, odložené mäso aj so šťavami, ak treba vývar na doriedenie omáčky, všetko ešte kratučko prevarte a zalejte všetkým na tanieri uložené rezance. Omáčkou nešetrite. Ak chcete, na tanieri ešte pridajte čili omáčku a veľa čerstvého koriandra (pozor, môže byť pre niekoho chuťovo odpudivý).
Mňam.