435 / 612
    Ríbezľová "panna cotta" s bezlepkovou kakaovou piškótou
    lubos
    autor

    Piškóta: jeden dobrý kakaový puding vymiešajte s 5 žĺtkami a 100g práškového cukru do krémova. Pridajte tuhý sneh z 5 bielkov. Pečte na 180°C na maslom vytretom papieri na pečenie asi 9 minút.

    Piškótu potrhajte a vyložte do pekného pohárka. Mascarpone, krémový tvaroh, kyslú smotanu, Lučinu, cream cheese, smotanu na šľahanie alebo ich kombináciu zapracujte so želatínou (podľa návodu) a prilejte do pohárkov prvú vrstu, nato znovu natrhanú piškótu, nato ďalšiu vrstvu krému. Všetko nechajte stuhnúť a nalejte navrch so želatínou zapracovaný ríbezľový sirup (uvarte ríbezle v cukrovej vode, prepasírujte a zvarte, prípadne dorieďte). Všetko nechajte riadne stuhnúť v chlade.

    Jednička na august.

    9. aug 2018