Mäso pred mletím nakrájajte a dajte spolu s nástavcom na mletie na asi 30 minút do mrazničky. Takto sa pri mletí tuk v mäse nebude vplyvom trenia zohrievať a "nedajbože" topiť. Tuk musí v mletom mäse zostať kompaktný, aby zvlhčil opečené mäso.
Mleté mäso pri hnietení, podobne ako múka, vytvára prepojenú štruktúru proteínov (v múke je lepok tiež proteín), a teda miesením tuhne. Ak pridávate do mletého mäsa napríklad opečenú cibuľu v tuku a trochu strúhanky, tak toto narúša prepájanie proteínov a finálne opečené mäso bude jemnejšie a mäkkšie.
Mäso pred mletím nakrájajte a dajte spolu s nástavcom na mletie na asi 30 minút do mrazničky. Takto sa pri mletí tuk v mäse nebude vplyvom trenia zohrievať a "nedajbože" topiť. Tuk musí v mletom mäse zostať kompaktný, aby zvlhčil opečené mäso.
Mleté mäso pri hnietení, podobne ako múka, vytvára prepojenú štruktúru proteínov (v múke je lepok tiež proteín), a teda miesením tuhne. Ak pridávate do mletého mäsa napríklad opečenú cibuľu v tuku a trochu strúhanky, tak toto narúša prepájanie proteínov a finálne opečené mäso bude jemnejšie a mäkkšie.