403 / 612
    Japonské nadýchané palacinky
    lubos
    autor

    3 celé vajcia
    65g kryštálového cukru
    1 lyžica roztopeného masla
    vanilkový extrakt
    130g hladkej múky
    1 lyžička prášku do pečiva
    ½ lyžičky sódy bikarbóny

    1. Rozmixujte pomocou ponorného mixéra vajcia spolu s cukrom, pridajte roztopené maslo a vanilku.
    2. Pridajte a rozmixujte (na nízkom stupni) múku premiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
    3. Vymažte kovové okrúhle formy (priemer 5 alebo 8 cm) olejom alebo maslom a vlejte cesto maximálne do polovice výšky tejto okrúhlej formy. Cesto samozrejme lejete do formy, ktorá leží na rozohriatej nepriľnavej panvici.
    4. Panvicu prikryte a palacinky POMALY (ináč sa spáli spodok – u nás na 5. stupni zo 14) takto opekajte zospodu 5 – 20 minút (podľa hrúbky palacinky). Vrch palaciniek nesmie byť príliš tekutý, keď ich budete prevracať. Môžete si palacinku pred otočením uvoľniť nožom zo strán formy.

    17. máj 2018
    lubos
    autor
    17. máj 2018