Poprosím recept. Ďakujem pekne
@nikuska9284 ahoj!
Z totho receptu zhotovíš asi 20 malých pirohov (ako dezert). Pokojne môžeš recept aj zdvojnásobiť. Ak Ti bude ľúto zvyšného cesta, môžeš namiesto kruhov vykrajovať štvorce, alebo odrezky z kruhov povariť ako rezance.
Recept je veľmi jednoduchý, jednoducho sme
zamiešali 150g hladkej múky typu "00" s
50g mletého maku a
2 celými vajíčkami
štipkou soli
a toľko vody, aby vzniklo kompaktné, ale tuhšie cesto (možno nebude treba žiadnu).
Cesto zabalíš a necháš aspoň 30 minút odpočinúť v chladničke.
Vyvaľkáš na asi 2mm hrúbku, vykrojíš kruhy (my sme vykrajovali o priemere asi 5cm), naplníš lekvárom, potrieš spoj vajíčkom a preložíš. Pritlačíš a vytvaruješ spoj, ak sa chceš hrať (my sme mali formu na pirohy).
Varíš vo vriacej osolenej vode asi 2 - 4 minúty. Treba po dvoch minútach ochutnať tu najhrubšiu časť pirohu a podľa toho variť ďalej, keď bude treba.
Pri varení pirohov uvaríme vždy najprv jeden, podľa neho potom ostatné.
Tak, snáď je to celé zrozumiteľné. Veľa zdaru prajem!
Ďakujem krásne 🙂
Z fotenia pre júlové číslo magazínu Dobré jedlo.
Nahradili sme časť cestovinovej múky mletým makom (alebo makovou múkou).