398 / 612
    Jahodovo tvarohový želatínový koláč
    lubos
    autor

    Bezlepková piškóta:

    100g práškového cukru
    5 vajec, žĺtky a bielky zvlášť
    1 vanilkový puding

    1. Do krémova vyšľahajte žĺtky s cukrom a pudingom.
    2. Pridajte do tuha vyšľahané bielky.
    3. Dajte piecť na vymazanom a vysypanom plechu (napr. polentou) 20x30cm do 180°C vyhriatej rúry na asi 20 minút.
    4. Nechajte vychladnúť a prípadne zrežte, zarovnajte, zhora. Otočte naopak

    Tvarohová vrstva:
    2 tvarohy
    4 plátky želatíny
    Cukor podľa chuti
    Vanilkový extrakt
    1 šľahačka

    1. Premiešajte časť teplého tvarohu s namočenou želatínou a preceďte do zvyšku osladeného tvarohu. Vmiešajte vanilku a do tuha vyšľahanú šľahačku. Rozlejte na piškótu a nechajte úplne stuhnúť.

    Jahodová vrstva:

    Voda zo zaváraných jahôd, višní, alebo jahodový sirup 500ml
    6 plátkov želatíny

    Vymiešajte časť tekutiny s vo vode povolenou želatínou a preceďte do zvyšku tekutiny. Nechajte jemne stuhnúť a vylejte na vrch tvarohovej vrstvy (jahody už sú tam) a nechajte úplne stuhnúť.

    10. máj 2018
    lubos
    autor

    V studenej vode zmäknutú želatínu vždy rozmiešajte v časti tekutiny (tá musí byť zohriata, no nie vriaca) a preceďte do zvyšku studenej tekutiny. Rýchlejšie tak tuhne, ako keby ste zohriali celú tekutinu.

    10. máj 2018