Recept na citrónový krém tu: 3 vajcia 135g žĺtkov 270g cukru štipka soli kôra z jedného citróna 310g čerstvej citrónovej šťavy
1. Zamiešajte vajcia, žĺtky, cukor, soľ a kôru. Vmiešajte do neho citrónovú šťavu. 2. Varte všetko spolu na strednom plameni do vnútornej teploty 76°C (kuchnským teplomerom).
V pohárku naukladajte piškóty, zalejte ešte teplým krémom ("pudingom") a nechajte úplne vychladnúť. Podávajte napr. so šľahačkou alebo z bielkov spravte penu s cukrom a vanilkou.
Recept na citrónový krém tu:
3 vajcia
135g žĺtkov
270g cukru
štipka soli
kôra z jedného citróna
310g čerstvej citrónovej šťavy
1. Zamiešajte vajcia, žĺtky, cukor, soľ a kôru. Vmiešajte do neho citrónovú šťavu.
2. Varte všetko spolu na strednom plameni do vnútornej teploty 76°C (kuchnským teplomerom).
V pohárku naukladajte piškóty, zalejte ešte teplým krémom ("pudingom") a nechajte úplne vychladnúť. Podávajte napr. so šľahačkou alebo z bielkov spravte penu s cukrom a vanilkou.