Pstruh lososovitý (Kunowský majer) je opečený zo strany kože do chrumkava (a pár sekúnd z druhej strany).
Fazuľa je cez noc namočená do slanej vody (na 1L vody, 1 lyžica soli), potom opláchnutá a varená 13min. s bylinkami, cibuľou a cesnakom v jemne osolenej vode v tlakovom hrnci. Časť fazule je pomixovaná v časti vývaru, ten je potom zamiešaný s celou zvyšnou fazuľou. Do tejto omáčky s fazuľou je vmiešaný parmezán a celé je to zohriate, syr je roztopený a zahustí omáčku.
Kel je nakrájaný na mesiačiky, opečený z oboch strán na oleji (soli a korení), zaliaty trochou vývaru a dusený pod pokrievkou asi 10 minút do zmäknutia. Potom nakrájaný na menšie kúsky.
Fazuľa s parmezánovou omáčkou a kelom ide pod kúsky rýb, zaliate je to kúskami vypečenej slaninky a dobrej klobásky. Poliate je to celé výpekom z nich.
Pstruh lososovitý (Kunowský majer) je opečený zo strany kože do chrumkava (a pár sekúnd z druhej strany).
Fazuľa je cez noc namočená do slanej vody (na 1L vody, 1 lyžica soli), potom opláchnutá a varená 13min. s bylinkami, cibuľou a cesnakom v jemne osolenej vode v tlakovom hrnci. Časť fazule je pomixovaná v časti vývaru, ten je potom zamiešaný s celou zvyšnou fazuľou. Do tejto omáčky s fazuľou je vmiešaný parmezán a celé je to zohriate, syr je roztopený a zahustí omáčku.
Kel je nakrájaný na mesiačiky, opečený z oboch strán na oleji (soli a korení), zaliaty trochou vývaru a dusený pod pokrievkou asi 10 minút do zmäknutia. Potom nakrájaný na menšie kúsky.
Fazuľa s parmezánovou omáčkou a kelom ide pod kúsky rýb, zaliate je to kúskami vypečenej slaninky a dobrej klobásky. Poliate je to celé výpekom z nich.