369 / 612
    Pečené kuracie stehná s parmezánovými gnocchi, brokolicou a lieskovými orieškami
    lubos
    autor

    Kuracie stehná nasoľte a nechajte cez noc v chladničke. Na druhý deň stehná osušte a dajte piecť na 160°C na približne 60 – 80 minút, podľa toho, či máte radšej mäso rozpadajúce sa alebo trochu tuhšie, no zato šťavnatejšie.

    Gnocchi sme spravili tak, že sme uvarili múčne zemiaky v šupke, ošúpali a vychladnuté premiešali s asi 1/3 polohrubej múky, vajíčkom a soľou. Gnocchi tvarujte na špeciálnej doske (alebo vidličkou) a vhadzujte do vriacej vody.

    Výpek zo stehienok dobre pomixujte ručným mixérom s nastrúhaným parmezánom a trochou vody (alebo vývaru) a premiešajte s uvarenými teplými haluškami, navyše ich aj touto rýchlou omáčkou oblejte.

    23. mar 2018
    lubos
    autor
    23. mar 2018

    @lubos Lubisko mučne zemiaky nepoznám 🙄 A inak opäť krása mňam !

    28. mar 2018
    lubos
    autor

    @kopeccc ďakujem! Múčne zemiaky sú označené ako typ C, majú vyšší obsah škrobu a menej vody.

    28. mar 2018

    @lubos Ďakujem krásne ano typ C poznám

    28. mar 2018

    @lubos jaaaj oprava Lubosko tam malo byt

    28. mar 2018
    lubos
    autor

    @kopeccc Lubisko je tiež fajn... 😉

    28. mar 2018
    28. mar 2018