360 / 612
    Jarné jahňacie
    lubos
    autor

    Pomaly pečené jahňacie:
    Jahňacie stehno riadne nasoľte a nechajte v chladničke odležať 1 - 3 dni. Vložte ho do uzatvárateľnej nádoby, podlejte vodou, pridajte koreňovú zeleninu, cesnak, korenie a bylinky. Uzatvorte nádobu a dajde piecť na 130°C na asi 5 - 6 hodín. Pravidelne oblievajte výpekom, prípadne dolievajte vodu, keď treba. Napokon mäso odkryte a pečte pri 230°C do zlatohneda.

    Pikantná povidlová omáčka:
    Povidla vymiešajte s inými lekvármi, ak máte (brusnice, ríbezeľ), čili omáčkou a vodou na zriedenie.

    Kuskus:
    Priveďte k varu riadne ochutený vývar (na každý hrnček kuskusu 1 a 1/2 hrnčeka vývaru), do vriaceho vsypte kuskus, prikryte, odstavte z plameňa a nechajte nasiaknuť. Premiešajte s olejom alebo maslom, petržlenovou vňaťou a citrónovou šťavou.

    Jahňacie stehno 60°C:
    Jahňacie stehno riadne nasoľte a nechajte v chladničke odležať 1 - 3 dni. Položte na mriežku s plechom a pečte na 130°C do vnútornej teploty 56°C. Zvýšte teplotu na 230°C a pečte do zlatohneda. Vytiahnite z rúry a nechajte 15 minút oddýchnuť.

    15. mar 2018
    lubos
    autor
    15. mar 2018
    lubos
    autor
    15. mar 2018
    lubos
    autor
    15. mar 2018