354 / 612
    Tradičné piatky: "Francúzske" zemiaky

    Co všetko tam je? Príprava na panvici?

    21. mar 2018
    lubos
    autor

    @zuzka38 Ahoj! Najprv sme si vo veľmi veľkej mise / hrnci vymiešali surovú zeleninu (nakrájané zemiaky, cuketa, možno pridať papriku, plátky paradajok, batát, krátko vypečené kolieska klobásy a kúsky slaninky, krátko opečené kúsky kurasích stehien) so soľou, korením bylinkami, červenou paprikou, olejom a výpekom z klobásky, slaniny a stehien. Toto sme vysypali na plech alebo panvicu, preložili kolieskami uvarených vajec, zakryli papierom na pečenie a hliníkovou fóliou a piekli na 180°C asi 40 minút. Potom ešte odkryli a zapiekli pri vysokej teplote s trochou nastrúhaného syra.

    21. mar 2018

    @lubos ahoj, dakujem krasne, toto su "francuzske" zemiaky co sa mi naozaj pacia 🙂

    21. mar 2018