347 / 612
    Vyprážaný morčací rezeň so zemiakovým šalátom
    lubos
    autor

    Zemiakový šalát:

    1 - 2 kg šalátových zemiakov (typu "A")
    1 liter vývaru (zeleninového, hovädzieho alebo iného)
    1 lyžička celej rasce
    1 väčšia červená cibuľa
    2 - 3 mrkvy
    1 lyžica slnečnicového oleja
    1 lyžica olivového oleja
    pár lyžíc vínneho alebo jablčného octu, podľa chuti
    1 lyžica horčice
    1 - 2 lyžice cukru
    Pár nakladaných uhoriek

    1. Zemiaky v šupke uvarte v riadne osolenej vode s lyžičkou celej rasce. Uvarené zemiaky sceďte a nechajte chvíľu vychladnúť.
    2. Priveďte k varu vývar s olejom, horčicou, cukrom, octom a jemne nakrájanou ošúpanou mrkvou. Odstavte. Do nálevu vhoďte jemne nasekanú červenú cibuľu. Ešte horúce zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky (alebo plátky) priamo do horúceho nálevu. Premiešajte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a znovu dochuťte, prípadne zrieďte vývarom, ak treba. Pridajte nadrobno nakrájané nakladané uhorky.

    22. feb 2018