Pre zmenu v domácej kuchyni iný druh cestoviny. Tentokrát veľké mušle.
1. Predvar mušle vo vriacej osolenej vode (500g na 5 litrov vody) cca. 8 minút. 2. Sceď a schlaď. 3. Uvar si paradajkovú omáčku podľa vôle (napr. osmaž koreňovú zeleninu a huby na oleji, pridaj soľ, korenie, sušenú bazalku, oregáno, tymián a konzervy paradajkového pretlaku), daj na spodok plechu trochu omáčky a navrch poukladaj omáčkou naplnené predvarené mušle. 4. Zakry fóliou a peč v rúre takých 25 - 30 minút. Odokry, naukladaj narvch plátky syru mozzarella nechaj ešte pri vyššej teplote zvrchu zapiecť. 5. Postrúhaj na tanieri parmezánom a podávaj jemne zaliate dobrým olivovým olejom. Mňam.
Pre zmenu v domácej kuchyni iný druh cestoviny. Tentokrát veľké mušle.
1. Predvar mušle vo vriacej osolenej vode (500g na 5 litrov vody) cca. 8 minút.
2. Sceď a schlaď.
3. Uvar si paradajkovú omáčku podľa vôle (napr. osmaž koreňovú zeleninu a huby na oleji, pridaj soľ, korenie, sušenú bazalku, oregáno, tymián a konzervy paradajkového pretlaku), daj na spodok plechu trochu omáčky a navrch poukladaj omáčkou naplnené predvarené mušle.
4. Zakry fóliou a peč v rúre takých 25 - 30 minút. Odokry, naukladaj narvch plátky syru mozzarella nechaj ešte pri vyššej teplote zvrchu zapiecť.
5. Postrúhaj na tanieri parmezánom a podávaj jemne zaliate dobrým olivovým olejom.
Mňam.