Na lístkové cesto:
Narýchlo zamiešajte 100g hladkej múky a 250g studeného masla. Vyformujte cesto (nenechate maslo roztopiť), vytvarujte do štvorca a dajte zachladiť obalené v potravinárskej fólii.
Zo 150g múky, 2 lyžičiek citrónovej šťavy, 1 žĺtka, štipky soli a vlažnej vody (asi 75ml) vypracujte cesto a nechajte v chlade odpočinúť asi 30 minút.
Trochu vyvaľkajte maslové cesto a obaľte ho do vyvaľkaného múčneho cesta - > obe teraz spolu vyvaľkajte a zložte ako knihu (rozdeľte cesto na 4 štvrtiny, krajné dve preložte do vnútorných a celé potom ešte raz na polovicu, cesto otočte o 90° a spravte ešte raz to isté). Takto cesto rozvaľkajte a zložte 4krát a vždy medzi tým zachlaďte aspoň na 20 minút. Nezabudnite cesto pri každom vytiahnutí z chladničky otočiť o 90°, nech vám rovnomerne v rúre rastie.
Zamiešajte slivkový lekvár s mletým makom a plňte do povykrajovaného cesta po finálnom vyvaľkaní.
@zofiac ahoj!
Šišky používame tento recept: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp...
Fánky budeme smažiť už onedlho...
Recept na fajne sisky alebo fanky by sa nenasiel😉?