Profiterolky sú tradičné guličky z odpaľovaného cesta. To spravíš podľa tohto receptu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp... a nastriekaš na papier vyššie kopčeky o priemere asi 2-eurovky. Prstom namočeným do vody treba uhľadiť vršok každého kopčeka a dať ich piecť na 25 minút. Prvých 10 minút pečieš na 220°C, zvyšok na 180°C. Treba ich teda nechať v rúre riadne vyschnúť, ináč spľasnú.
Plníš krémom z mascarpone, vyšľahanej šľahačky, alebo čo Ti hrdlo ráči. Namočili sme ich z polovice do ganache (ganáš: 1/2 smotana na šľananie, 1/2 horká čokoláda - spolu roztopiť).
Profiterolky sú tradičné guličky z odpaľovaného cesta. To spravíš podľa tohto receptu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/insp... a nastriekaš na papier vyššie kopčeky o priemere asi 2-eurovky. Prstom namočeným do vody treba uhľadiť vršok každého kopčeka a dať ich piecť na 25 minút. Prvých 10 minút pečieš na 220°C, zvyšok na 180°C. Treba ich teda nechať v rúre riadne vyschnúť, ináč spľasnú.
Plníš krémom z mascarpone, vyšľahanej šľahačky, alebo čo Ti hrdlo ráči. Namočili sme ich z polovice do ganache (ganáš: 1/2 smotana na šľananie, 1/2 horká čokoláda - spolu roztopiť).