328 / 612
    Z fotenia receptu na pečené buchty pre magazín Dobré jedlo

    Poprosím o pridanie receptu 🙂 ďakujem

    26. jan 2018
    lubos
    autor

    @slniecko77 Ahoj! Presný foto-návod nájdeš v najbližšom vydaní časopisu Dobré jedlo (03/2018). Tak kuk! Veľa štastia prajem!

    (16 buchiet)

    500g polohrubej múky
    100g kryštálového cukru
    droždie na 500g múky
    Citrónová kôra z 1/2 citróna
    1/4 lyžičky mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
    2 štipky soli
    2 žĺtky
    100ml jemného oleja
    cca. 250ml vlažného plnotučného mlieka
    1 lyžička rumu z namočených hrozienok

    Plnka:
    250g plnotučného hrudkovitého tvarohu
    Práškový cukor podľa chuti
    hrsť hrozienok namočených v rume ("ume")
    1 žĺtok
    1/4 lyžičky škorice
    1/4 lyžičky vanilky
    Pár kvapiek mlieka na zriedenie

    Hustý slivkový lekvár
    Olej na potieranie a vymastenie plechu

    1. Z časti mlieka, droždia, štipky cukru a lyžice múky vypracujte kvások.
    2. Na tvarohovú plnku zamiešajte tvaroh s cukrom, scedenými hrozienkami, vanilkou, škoricou, žĺtkom a mliekom, ak ju treba trochu zriediť.
    3. Zvyšnú múku preosejte a vmiešajte do nej cukor, soľ, vanilku a citrónovú kôru.
    4. Prilejte kvások, olej, rum, žĺtky a väčšinu zvyšného vlažného mlieka.
    5. Cesto riadne premieste a keď treba, pridajte trochu múky alebo mlieka, aby bolo cesto vláčne a iba jemne lepivé.
    6. Cesto prikryte a nechajte nakysnúť (zväčší svoj objem asi o dvojnásobok).
    7. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru štvorca a rozkrájajte ho na rovnomerne malé štvorce o veľkosti asi 4 x 4 cm.
    8. Naukladajte do stredu každého štvorca asi lyžicu plnky a protiľahlé kraje štvorcov k sebe pritlačte. Rukami vyformujte bochníčky a ukladajte ich postupte na vymastený plech tak, aby sa jemne dotýkali. Potrite buchty olejom zvrchu aj zboku.
    9. Takto naukladané buchty nechajte ešte na teplom mieste 10 - 15 minút nakysnúť.
    10. Buchty pečte pri teplote 180°C približne 30 - 35 minút.

    27. jan 2018
    Komentár bol odstránený

    @lubos ďakujem ti veľmi pekne, najbližšie vyskúšam - milujem buchty.
    Žiaľ, k časopisu Dobre jedlo sa nedostanem, nežijeme na Slovensku 🙂

    27. jan 2018