Celkom ľahko to píšete ,ale až taký ľahký recept mi to nepríde Uf 🙂
@11mata Ahoj. Súhlasím, prax pomôže... Trochu náročnejšie môže byť to odpaľované cesto. No nič kritické:
1. V hrnci zvaríš 150ml vody a 100ml mlieka, 120g masla a pridáš, štipka soli a tri štipky cukru,
2. Pridáš do toho 190g preosiatej hladkej múky a miešaš varechou, kým sa cesto neoddeľule zo stien hrnca,
3. Necháš chvíľu vychladnúť mimo plameň a pridáš 250g vajec (asi 5 vajec). Dobre premiešaš a naplníš do striekacieho vrecúška.
4. Nastriekaš na papier na pečenie a dáš na plechu piecť na 200°C 10 minút. Potom znížiš teplotu na 180°C a pečieš ďalších 15 minút. Cesto chceš úplne vyschnúť, ináč spľasne.
5. Vytiahneš, necháš vychladnúť a krájaš a plníš...
Zdravím dnes som skúšala váš recept na odpalovane cesto keď sa piekli krásne mi narástli a keď som ich vyberala von splasli. Prosím vás neviete čo som mohla spraviť zle?
Ďakujem za radu. Tak som ich aj nechala ako píšete, skúsim zas zajtra a nechám dlhšie schnut.
Odpaľované cesto sa upečie, rozkrojí pozdĺžne a naplníme karamelovým krémom (cukor sa skaramelizuje a zaleje 400ml mliekom - z takého karamelového mlieka sa uvarí klasický vanilkový puding. Potom pri izbovej teplote vyšľahá s maslom a cukrom) a vanilkovou šľahačkou.