Petržlenový olej: posekať vňať, pridať citrónovú kôru a šťavu, pretlačiť cesnak (ak chceš) a posoliť
Domáca tatárska omáčka: ručným mixérom vo vysokom pohári vymixovať dva žĺtky, lyžicu horčice a postupne prilievať neutrálny olej (napr. hroznový alebo jemný olivový), pridávať trochu vodu, osoliť, citrónovú šťavu, pár štipiek cukru, potom pridať nasekané kapari, šalotky, ančovičky, kyslé uhorky a petržlenovú vňať. Treba aspoň hodinku dve nechať odstáť v chladničke.
Petržlenový olej: posekať vňať, pridať citrónovú kôru a šťavu, pretlačiť cesnak (ak chceš) a posoliť
Domáca tatárska omáčka: ručným mixérom vo vysokom pohári vymixovať dva žĺtky, lyžicu horčice a postupne prilievať neutrálny olej (napr. hroznový alebo jemný olivový), pridávať trochu vodu, osoliť, citrónovú šťavu, pár štipiek cukru, potom pridať nasekané kapari, šalotky, ančovičky, kyslé uhorky a petržlenovú vňať. Treba aspoň hodinku dve nechať odstáť v chladničke.