323 / 612
    Dvojfarebná čučoriedková mini bábovka
    lubos
    autor

    Vedela si, že na rýchlu a dobrú nedeľnú bábovku Ti stačí poznať množstevné pomery medzi surovinami? Tie sú jednoduché: Rovnaký pomer vajec, cukru, tuku a múky.

    Napr.:
    200g vajec (á 50g, teda 4 vajcia)
    200g cukru
    200g tuku (kombinácia oleja a roztopeného masla)
    200g preosiatej múky
    1 prášok do pečiva

    Postup:
    1. Priveď všetky suroviny na izbovú teplotu. Rúru zapni na 180°C.
    2. V mixéri s metličkou vyšľahaj celé vajcia s cukrom do hustejšej peny.
    3. Za stáleho miešania pomaly prilievaj olej a roztopené, no nie horúce maslo k vajciam. Vytvorí sa ešte hustejšia pena.
    4. Pridaj preosiatu múku s práškom do pečiva. Zľahka premiešaj, vylej do bábovkovej formy a peč asi 40 – 50 minút. Sprav test špajľou.
    5. Nechaj bábovku z časti vychladnúť vo forme, až potom ju vyklop.

    Prebuď svoju kreativitu:
    - kombinuj múky podľa svojej vôle: mandľová, maková, špaldová, orechová, pohánková, ...
    - pridávaj do cesta vanilku, škoricu, perníkové korenie, kakao namiesto múky, roztopenú čokoládu, kúsky sušeného ovocia,
    - skús použiť iné oleje: kokosový, jemný olivový, časť orechového,
    - vyskúšaj zameniť časť cukru za iné sladidlo.

    18. jan 2018