@lubos Podobne, ako ty som to robila losos len na panvici. Alebo skusala som uz aj v rure zapekať v skle. A k tomu spravim nejaku pomarancovu omacku na nejaky francuzsky sposob osobitne. Alebo na sposob este mango chutney nech si este dame taky kopcek na vrch. Niekedy mame len veganske menu, ze rybu vobec. Zalezi, ake mame chute, ako to citime. Minuly rok som mala viac raw chute a robila som aj raw pernicky a robila tu mango omacku tiez na sposob dressingu ale aj kusok s chilli. Som taka ako omackova, musim mat aj ovocne chute zastupene. Minuly rok sme mali viac take peaceful menu uplne bez masa. Tak sme to citili. Aspon som tak vela nevarila a rodina ocenila klud. Tak uvidim, co vymyslime. Mna velmi inspiruju aj anglicke vianoce recepty veganske verzie...Okrem toho samozrejme mame klasiku kapustnicku, ale tu vegansku, to robime naozaj excelentne s rauchen tofu, kvalitny salat, tie makove opekance to musi byt. To už sú moje pýchy. A tieto ostatne veci variujem.
Chutné, jemné a čerstvé pstruhy lososovité z Kunowského majera pri Senici. Ďakujeme.
Rybu sme úplne vykostili, filé stiahli z kože, jemne naklepali, vyložili na hliníkovú fóliu vystlanú papierom na pečenie, osolili, natreli najemno nakrájanou koreňovou zeleninou a duseným špenátom, zarolovali, zatiahli ako salónku a piekli na 120°C do vnútornej teploty 55°C.
Nechali sme rolku v celku asi 30 minút postáť, potom odbalili a nakrájali na plátky hrubé asi 3 cm. Tie sme z oboch strán krátko, iba na farbu, osmažili na nepriľnavej panvici.