306 / 612
    Bezlepková gaštanová roláda s glazúrovanými gaštanmi
    lubos
    autor

    4 vajcia
    100g práškového cukru
    2 lyžice fajného kakaa
    štipka soli
    maslo na vymazanie papiera

    PLNKA

    250g mascarpone
    2 kocky fanjného gaštanového pyré
    Cukor alebo iné sladidlo na dosladenie
    Vanikla, škorica, rum
    Upečené gaštany

    1. Žĺtka vymiešaš s cukrom do peny, pridáš kakao a do tuha so soľou vyšľahané bielka.
    2. Vyleješ na papierom vyložený a maslom riadne vytretý plech. Pečieš 6 minút na 200°C.
    3. Vyberieš z rúry, stiahneš na papieri z plechu a necháš vychladnúť.
    4. Posypeš vrch kakaom, preložíš druhým papierom na pečenie a otočíš. Odlepíš vrchný papier, namažeš plnkou, zaroluješ. Necháš v chladničke vychladnúť.

    Glazúrované gaštany

    Upečieš gaštany klasicky, olúpeš a tie pomrvené dáš do plnky. Celé varíš v cukrovom sirupe (100g cukor, 100g voda, vanilka extrakt) až do zhustnutia sirupu a glazúry na gaštanoch. Tie vytiahneš a necháš vychladnúť na papieri na pečenie.

    13. nov 2017