305 / 612
    Vegetariánsky pondelok: cukety plnené mexickou fazuľou
    lubos
    autor

    1. Celé cukety rozkrojíš na polovicu pozdĺžne, vydlabeš lyžicou dužinu so semiačkami a chvíľu predvaríš vo vriacej riadne osolenej vode.

    2. Na oleji osmažíš cibuľu, pridáš cesnak, mletú rímsku rascu, červenú papriku mletú sladkú, čili papričku, soľ, korenie a chvíľu miešaš.

    3. Pridáš uvarenú čiernu fazuľu (namočíš v slanej vode cez noc, potom varíš v tlakovom hrnci v novej osolenej vode asi 15 minút), konzervu paradajkového pretlaku a trochu vody alebo vývaru. Necháš variť ešte pár minút. Chceš hustú fazuľovú zmes.

    4. Naplníš predvarené cuketové loďky zmesou, naukladáš navrch paradajky a syr, ak chceš. Pečieš na 200°C asi 15 minút.

    13. nov 2017