303 / 612
    Klasická kuchyňa: chrbát z Daniela, dusená kyslá kapusta, zemiakový knedlík, vyprážané šalotky
    lubos
    autor

    Stehno z Daniela sme na niekoľko hodín nasolili bylinkovou soľou: nasucho otoastujte celú borievku, korenie čierne, koriander, tymián, rozmarín, červenú sladkú a údenú papriku, sušený cesnak. Podrvte v mažiari so soľou a obaľte mäso. Nechajte v chlade postáť niekoľko hodín. Opekajte na panvici, zhruba 3 minúty z každej strany.

    Slaninku nakrájanú vypečte na tuk, pridajte cibuľu nasekanú a trochu nasekanú kyslú kapustu. Duste do chrumkava a dochuťte soľou a medom, ak treba.

    Nechajte uvarené zemiaky v šupke vychladnúť, ošúpte a nastrúhajte. Pridajte polohrubú múku, soľ a 2 - 3 vajíčka tak, aby tester uvarený vo vriacej osolenej vode dobre chutil. Vyvaľkajte šúlce a varte v osolenej vode takých 20 minút.

    3. nov 2017