- kočky, hovädzie rebrá pred varením polievky upečete na 230°C v rúre, pokiaľ nezískajú peknú tmavohnedú farbu. Potom z nich varte vývar, ako obvykle. Bude výraznejší, tmavší a chutnejší. - do vývaru pridajte okrem koreňovej zeleniny aj podrvené guličkové korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, koriander semená a iné ak chcete (kardamón, badyán, ...), - varte vývar pomaly a dlho, alebo kratšie v tlakovom hrnci (nie však na silnom plameni), - na mäsové guličky sme pomleli predné hovädzie, pridali opečenú šalotku a cesnak, lyžicu prášku do pečiva, aby boli ľahšie.
- kočky, hovädzie rebrá pred varením polievky upečete na 230°C v rúre, pokiaľ nezískajú peknú tmavohnedú farbu. Potom z nich varte vývar, ako obvykle. Bude výraznejší, tmavší a chutnejší.
- do vývaru pridajte okrem koreňovej zeleniny aj podrvené guličkové korenie, nové korenie, soľ, bobkový list, koriander semená a iné ak chcete (kardamón, badyán, ...),
- varte vývar pomaly a dlho, alebo kratšie v tlakovom hrnci (nie však na silnom plameni),
- na mäsové guličky sme pomleli predné hovädzie, pridali opečenú šalotku a cesnak, lyžicu prášku do pečiva, aby boli ľahšie.