301 / 612
    Jednoduchý a netradičný praclíkovo karamelový koláč
    lubos
    autor

    Suroviny
    80g podrvených praclíkov
    200g celozrnnej múky špaldovej
    50g hnedého cukru
    150g studeného masla, na kocky

    1 plechovka Salka (397g)
    100g masla
    80g hnedého cukru
    150g horkej čokolády
    30 malých praclíkov

    1. Predhrejte rúru na 180°C. Vyložte formu 20x20cm papierom na pečenie.
    2. Zamiešajte múku, cukor a studené maslo a krátko vymiešajte prstami na drobivé maslové cesto. Pridajte podrvené praclíky. Vtlačte do formy na pečenie a pečte 15 – 20 minút.
    3. V hrnci vymiešajte Salko, maslo a cukor a nechajte pomaly variť, až pokiaľ zmes skaramelizuje a bude hustejšia. Vylejte karamel na upečený korpus. Nechajte všetko úplne vychladnúť.
    4. Roztopte čokoládu nad vodným kúpeľom, rozlejte po vychladnutom karameli a naukladajte navrch praclíky. Nechajte stuhnúť a podávajte.

    2. nov 2017
    lubos
    autor

    Pekný originál receptu od mladej londýnčanky Izy Hossack z blogu Top with cinnamon: https://topwithcinnamon.com/2017/10/malted-pret...

    3. nov 2017

    Nadhera ! 😲

    8. nov 2017