1. Čiernu malú fazuľu daj cez noc namočiť do slanej studenej vody: na jeden liter použi jednu lyžicu soli. 2. Na druhý deň fazuľu zlej a daj variť spolu s celou ošúpanou cibuľou, troma strúčikmi cesnaku a soľou do tlakového hrnca, ak máš. Pozor, bude zrejme stačiť 12 minút po natlakovaní. 3. Osmaž cibuľku na oleji, pridaj cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu a červenú papriku, zapráš rímskou rascou, sladkou červenou paprikou, ak máš, údenou červenou paprikou a chilli. 4. Po chvíli pridaj uvarenú fazuľu, paradajkový pretlak a trochu vody a dus tak 30 – 45 minút. Dochuť soľou a pridaj tie isté korenia, ak treba. Ešte chvíľu povar. 5. Najlepšie to bude na druhý deň spolu s kyslou smotanou a strúhaným syrom.
1. Čiernu malú fazuľu daj cez noc namočiť do slanej studenej vody: na jeden liter použi jednu lyžicu soli.
2. Na druhý deň fazuľu zlej a daj variť spolu s celou ošúpanou cibuľou, troma strúčikmi cesnaku a soľou do tlakového hrnca, ak máš. Pozor, bude zrejme stačiť 12 minút po natlakovaní.
3. Osmaž cibuľku na oleji, pridaj cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu a červenú papriku, zapráš rímskou rascou, sladkou červenou paprikou, ak máš, údenou červenou paprikou a chilli.
4. Po chvíli pridaj uvarenú fazuľu, paradajkový pretlak a trochu vody a dus tak 30 – 45 minút. Dochuť soľou a pridaj tie isté korenia, ak treba. Ešte chvíľu povar.
5. Najlepšie to bude na druhý deň spolu s kyslou smotanou a strúhaným syrom.