293 / 612
    Jednoduché a rýchle vegetariánske fazuľové chilli, zeleninový šalát, tortilla, kukuričné čipsy
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    1. Čiernu malú fazuľu daj cez noc namočiť do slanej studenej vody: na jeden liter použi jednu lyžicu soli.
    2. Na druhý deň fazuľu zlej a daj variť spolu s celou ošúpanou cibuľou, troma strúčikmi cesnaku a soľou do tlakového hrnca, ak máš. Pozor, bude zrejme stačiť 12 minút po natlakovaní.
    3. Osmaž cibuľku na oleji, pridaj cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu a červenú papriku, zapráš rímskou rascou, sladkou červenou paprikou, ak máš, údenou červenou paprikou a chilli.
    4. Po chvíli pridaj uvarenú fazuľu, paradajkový pretlak a trochu vody a dus tak 30 – 45 minút. Dochuť soľou a pridaj tie isté korenia, ak treba. Ešte chvíľu povar.
    5. Najlepšie to bude na druhý deň spolu s kyslou smotanou a strúhaným syrom.

    16. okt 2017