288 / 612
    Tradičný tekvicový koláč (pumpkin pie)
    lubos
    autor

    PLNKA:

    3 vajcia
    ½ plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
    ALEBO
    Nesladeného kondenzovaného mlieka, treba potom pridať hnedý cukor
    ALEBO
    Smotana na šľahanie, plus tiež treba pridať cukor

    1/2 lyžičky soli
    2 lyžičky škorice
    1 lyžičky zázvoru
    1/4 lyžičky muškátový oriešok mletý
    ¼ lyžičky mletého klinčeka
    1/8 lyžičky kardamónu
    1/2 lyžičky citrónovej kôry
    štipka vanilky mletej
    2 poháre tekvicového pyré (z upečenej tekvice)

    1. Predpečte na 180°C asi 10 minút vidličkou popichané hotové alebo domácky urobené maslové cesto (200g múky, 150g studeného masla, 50g cukru, vanilka, štipka soli, lyžica studenej vody – nemiesiť, iba vypracovať cesto, nechať schladiť a vyvaľkať do formy).
    2. Zamiešajte suroviny na plnku, vylejte do predpečeného korpusu a pečte 20 – 30 minút – koláč musí byť tuhý.
    3. Vyberte, nechajte pár hodín vychladnúť a podávajte so šľahačkou. Mňaaam!

    9. okt 2017
    lubos
    autor
    9. okt 2017
    lubos
    autor
    9. okt 2017