283 / 612
    Chorvátske mini mandľové rožky k nedeľnej káve
    lubos
    autor

    Veľmi jednoduché (podobné vianočným vanilkovým rožkom). Rožky sú z pomletých mandlí, vaječných bielkov, amaretta (ak máte) a cukru. Originál recept v anglickom jazyku tu: http://withloveandcupcakes.com/2014/09/17/croat...

    Bez múky, tuku, mlieka.

    2 poháre mandľovej múky (alebo riadne pomletých bielych, alebo hnedých mandlí)
    1 pohár práškového cukru (alebo menej, ak chceš)
    kôra z dvoch pomarančov, alebo pol deci amaretta (mandľový likér)
    2 bielka
    trocha mandľových hoblín alebo plátkov

    1. Rúru na 170°C.
    2. Zamiešaj múku, cukor, kôru alebo amaretto a bielka tak, aby vzniklo vlhké, ale tuhé cesto (nie veľmi lepkavé).
    3. Vyguľkaj, obaľ v hoblinách alebo plátkoch a vytvaruj polmesiace. Peč na papieri na pečenie 10-12 minút, pokiaľ nezačnú hnednúť. Nie viac! Boli by tvrdé a suché.
    4. Nechaj riadne vychladnúť a trochu popráš cukrom, iba na prezentáciu alebo osladenie, ak máš rada sladšie. Hotovo!
    Pre kamošky ku káve, do práce alebo doma len tak. Drž v riadnej nádobe.

    Najlepšie sú na druhý deň, ak ich skladujete v dobre uzavretej nádobe.

    29. sep 2017