Veľmi jednoduché (podobné vianočným vanilkovým rožkom). Rožky sú z pomletých mandlí, vaječných bielkov, amaretta (ak máte) a cukru. Originál recept v anglickom jazyku tu: http://withloveandcupcakes.com/2014/09/17/croat...
Bez múky, tuku, mlieka.
2 poháre mandľovej múky (alebo riadne pomletých bielych, alebo hnedých mandlí) 1 pohár práškového cukru (alebo menej, ak chceš) kôra z dvoch pomarančov, alebo pol deci amaretta (mandľový likér) 2 bielka trocha mandľových hoblín alebo plátkov
1. Rúru na 170°C. 2. Zamiešaj múku, cukor, kôru alebo amaretto a bielka tak, aby vzniklo vlhké, ale tuhé cesto (nie veľmi lepkavé). 3. Vyguľkaj, obaľ v hoblinách alebo plátkoch a vytvaruj polmesiace. Peč na papieri na pečenie 10-12 minút, pokiaľ nezačnú hnednúť. Nie viac! Boli by tvrdé a suché. 4. Nechaj riadne vychladnúť a trochu popráš cukrom, iba na prezentáciu alebo osladenie, ak máš rada sladšie. Hotovo! Pre kamošky ku káve, do práce alebo doma len tak. Drž v riadnej nádobe.
Najlepšie sú na druhý deň, ak ich skladujete v dobre uzavretej nádobe.
Veľmi jednoduché (podobné vianočným vanilkovým rožkom). Rožky sú z pomletých mandlí, vaječných bielkov, amaretta (ak máte) a cukru. Originál recept v anglickom jazyku tu: http://withloveandcupcakes.com/2014/09/17/croat...
Bez múky, tuku, mlieka.
2 poháre mandľovej múky (alebo riadne pomletých bielych, alebo hnedých mandlí)
1 pohár práškového cukru (alebo menej, ak chceš)
kôra z dvoch pomarančov, alebo pol deci amaretta (mandľový likér)
2 bielka
trocha mandľových hoblín alebo plátkov
1. Rúru na 170°C.
2. Zamiešaj múku, cukor, kôru alebo amaretto a bielka tak, aby vzniklo vlhké, ale tuhé cesto (nie veľmi lepkavé).
3. Vyguľkaj, obaľ v hoblinách alebo plátkoch a vytvaruj polmesiace. Peč na papieri na pečenie 10-12 minút, pokiaľ nezačnú hnednúť. Nie viac! Boli by tvrdé a suché.
4. Nechaj riadne vychladnúť a trochu popráš cukrom, iba na prezentáciu alebo osladenie, ak máš rada sladšie. Hotovo!
Pre kamošky ku káve, do práce alebo doma len tak. Drž v riadnej nádobe.
Najlepšie sú na druhý deň, ak ich skladujete v dobre uzavretej nádobe.