Kočky, ak budete nabudúce piecť kuriatko, skúste ho aspoň cez noc riadne nasoliť zvonku aj zvnútra. Alebo si zamiešajte 2L vody so 100g soli (slaný nálev - na každý 1L vody 50g soli = 5% roztok) a nechajte tam kuriatko úplne ponorené cez noc. Soľ nielen prirodzene ochutí mäso, no keďže zadržiava vodu, vaše kuriatko bude po upečení šťavnatejšie.
Naplňte ho ešte pred pečením bobkovým listom, napichaným bio citrónom alebo jabĺčkom, cesnakom a napr. aj tymiánom. Pečte ako obvykle (riadne osušené papierovými obrúskami a naolejované = suchá koža = chrumkavá koža) a po upečení nechajte chvíľu postáť, než začnete podávať.
Rýchly kompót = tvrdšie ovocie, napr. tvrdšie jabĺčka, hrušky alebo slivky priveďte k varu v ochutenom cukrovom sirupe (na 1L vody pár lyžíc cukru, celá škorica, klinček, vanilka, ...), odstavte a nechajte vychladnúť.
Kočky, ak budete nabudúce piecť kuriatko, skúste ho aspoň cez noc riadne nasoliť zvonku aj zvnútra. Alebo si zamiešajte 2L vody so 100g soli (slaný nálev - na každý 1L vody 50g soli = 5% roztok) a nechajte tam kuriatko úplne ponorené cez noc. Soľ nielen prirodzene ochutí mäso, no keďže zadržiava vodu, vaše kuriatko bude po upečení šťavnatejšie.
Naplňte ho ešte pred pečením bobkovým listom, napichaným bio citrónom alebo jabĺčkom, cesnakom a napr. aj tymiánom. Pečte ako obvykle (riadne osušené papierovými obrúskami a naolejované = suchá koža = chrumkavá koža) a po upečení nechajte chvíľu postáť, než začnete podávať.
Rýchly kompót = tvrdšie ovocie, napr. tvrdšie jabĺčka, hrušky alebo slivky priveďte k varu v ochutenom cukrovom sirupe (na 1L vody pár lyžíc cukru, celá škorica, klinček, vanilka, ...), odstavte a nechajte vychladnúť.