@adkat13 ahoj. Ak používaš celé korenie (rímsky kmín a koriander guľôčky), otoastuj 1lyžicu každého najprv nasucho 30-40 sekúnd na horúcej panvici, potom ich podrv napr. v mažiari a pokračuj:
1. Osmaž na kokosovom tuku 2 cibule nadrobno nakrájané.
- ak chceš, teraz pridaj inú drobnú koreňovú zeleninu.
2. Pridaj 2 strúčiky cesnaku pretlačené, kus zázvoru nadrobno a už otoastované korenie, plus za lyžicu mletej kurkumy a chilli, ak chceš pikantné. Ak máš iba hotovú karí pastu alebo karí korenie, daj to.
3. Pridaj konzervu paradajkového pretlaku s kúskami paradajok, premiešaj a pridaj prepláchnutú červenú šošovicu, soľ a korenie.
4. Pridaj asi 2 násobok vody alebo vývaru a prikryté var. Ak treba, pridaj vodu. Ku koncu prilej konzervu kokosového mlieka, špenát mladý a prevar.
Do toho!
Pozdravujem!
Ľuboš
Tip: na 160°C upeč nasucho kešu a biele mandle, pokiaľ nezačnú hladnúť. Zalej ich v horúcom plechu vodou rozmiešanou so soľou a miešaj, kým sa voda neodparí. Soľ pekne podrží na orechoch.
Toto som vyskusala, s mensimi obmenami, a musim povedat, ze mnam! 🙂
Rychlo hotove, skoro vzdy mam vsetko doma (okrem toho spenatu 😉) a uz k tomu chyba iba mango lassi.
Beriem do mojho repertoaru 😉 😀
Obľubujem používať kvalitné karí pasty (predávané dnes už aj v bežných obchodoch) viac, ako sušené karí korenie. Je totiž v domácich podmienkach náročné udržiavať všetky jednotlivé korenia (ktoré karí vyžaduje) v perfektnom čerstvom stave (v celku či mleté).