Filipínske adobo je omáčka, ktorú veľmi rýchlo dáš dohromady: rovnaký podiel sójovej omáčky a bieleho vínneho octu, pár strúčikov cesnaku, pár guliek čierneho korenia, bobkový list. V omáčke treba kuracie kúsky marinovať cez noc alebo aspoň pár hodín. Potom daj kuracie stehná prikryté dusiť aj s omáčkou na dobrých 50 minút. Stehná vyber, omáčku zvar na hustejšiu a dochuť, ak treba. Štipka cukru zrejme nezaškodí.
Filipínske adobo je omáčka, ktorú veľmi rýchlo dáš dohromady: rovnaký podiel sójovej omáčky a bieleho vínneho octu, pár strúčikov cesnaku, pár guliek čierneho korenia, bobkový list. V omáčke treba kuracie kúsky marinovať cez noc alebo aspoň pár hodín. Potom daj kuracie stehná prikryté dusiť aj s omáčkou na dobrých 50 minút. Stehná vyber, omáčku zvar na hustejšiu a dochuť, ak treba. Štipka cukru zrejme nezaškodí.