Katsudon je jednoduché japonské jedlo podobné nášmu rezňu.
1. Vysmaží sa vyklepaný rezeň v trojobale, nakrája sa a povarí vo vývare ochutenom sójovou omáčkou, cukrom a octom (alebo citrónovou šťavou) - originál dashi, sake, mirin a sójová omáčka. 2. Po dvoch minútach varenia sa zaleje rozšľahaným vajíčkom a zasype jarnou cibuľkou. Prikryje a nechá pariť asi 1 - 2 minúty. 3. Podáva sa na bielej ryži.
Katsudon je jednoduché japonské jedlo podobné nášmu rezňu.
1. Vysmaží sa vyklepaný rezeň v trojobale, nakrája sa a povarí vo vývare ochutenom sójovou omáčkou, cukrom a octom (alebo citrónovou šťavou) - originál dashi, sake, mirin a sójová omáčka.
2. Po dvoch minútach varenia sa zaleje rozšľahaným vajíčkom a zasype jarnou cibuľkou. Prikryje a nechá pariť asi 1 - 2 minúty.
3. Podáva sa na bielej ryži.