@lubos nemohli by ste napísať recept ? Vyzerá bombovo 😍😍😍
@veronika25102 ok. Recept je trochu pracný, no jednoduchý. Ak máš čas, skús to. Originál receptu (trochu sme ho upravili) je tu: http://wickedgoodkitchen.com/chocolate-nutella-...
NUTELLA CHEESECAKE
2 x 250g smotanového syra, ako napríklad Philadelphia, alebo Lučina, pri izbovej teplote
150 gramov Nutelly
2 čajové lyžičky vanilky
100 gramov cukru
2 veľké vajcia pri izbovej teplote
80 gramov kyslej smotany
150 gramov horkej čokolády (70% kakaa), roztopenej
KORPUS
220 gramov preosiatej hladkej múky
250 gramov cukru
60 gramov preosiateho tmavého kakaa
1/2 prášku do pečiva
1 ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1¼ čajových lyžičiek soli
120 ml oleja (kokosového, rastlinného, lieskového)
240 cmaru
2 veľké vajcia pri izbovej teplote
2 čajové lyžičky vanilky
120 ml vriacej vody
120 ml lieskovo-orieškový likér alebo jednoducho nejaký alkohol, napr. Brandy (ak nemáš, daj viac vody)
1 ½ čajových lyžičiek instantnej kávy
NUTELOVÝ KRÉM
220 gramov masla, mäkkého, pri izbovej teplote
125g smotanového syra, ako napríklad Philadelphia alebo Lučina, pri izbovej teplote
150 gramov Nutelly
2 čajové lyžičky vanilky
30 gramov preosiateho kakaa
200 g cukru
POSTUP
1. Sprav cheesecake. Rúru vyhrej na 160°C.
2. Zamiešaj Nutellu so smotanovým syrom a vanilkou do krému. Postupne pridaj cukor a miešaj, až kým sa nezapracuje do krému (napr. v mixéry s lopatkou, nie metličkou), potom pridaj vajcia jedno po druhom. Pridaj kyslú smotanu a roztopenú čokoládu. Peč v 23cm forme na torty asi 40-50 minút, kým nie je v strede tekutý, trochu trasľavý môže byť. Hneď obrež kraje pri forme, nech nepraskne. Teraz ho treba nechať úplne stuhnúť, najlepšie cez noc.
3. Korpus: Ok, sprav ho buď na dvakrát v jednej forme, alebo naraz v dvoch formách, alebo jeden veľký rozkrojíš - to bude najťažšie. Rúru vyhrej na 180°C. Vystli formu a vymaž ju maslom. Zamiešaj múku, kakao, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
Zamiešaj spolu v druhej nádobe olej, cmar, vajcia, vanilku a vmiešaj pomaly a riadne k múke (tiež v mixéry s lopatkou, nie metličkovým nástavcom). Pridaj lieskovo-orieškový alkohol, instantnú kávu a vriacu vodu.
4. Vylej cesto do formy a peč do úplného upečenia, testuj špáradlom (30 - 35 minút polovicu alebo 50 a viac minút celý). Nechaj potom vo forme trochu vychladnúť, vyber a nechaj vychladnúť úplne.
5. Sprav krém. Vymiešaj zmäknuté maslo s cukrom do peny, pridaj syr, vanilku, nutellu pri izbovej teplote a kakao. Keby sa Ti to seklo, jednoducho to pomixuj ručným mixérom.
6. Upeč surové lieskovce (asi 400g) v rúre na 160°C, pokiaľ nie sú šupky popraskané a oriešky jemne zhnednuté, asi 12 minút. Ošúp ich v sitku na cedenie tak, že na ne jemne tlačíš papierovou utierkou a šúchaš o sitko. Roztlč ich jemne tĺčikom na mäso v sáčku na mrazenie alebo inom pevnejšom sáčku.
7. DAJ TO DOHROMADY. Jeden korpus, krém navrch, trochu lieskovcov, cheesecake (môžeš ho trochu zrezať, aby bol pekný hladký), krém, lieskovce, znova vrstva korpus - a nakoniec celú tortu natrieť krémom a oblepiť lieskovcami.
Daj tortu riadne vychladnúť. Krájaj horúcim nožom.
Uf! Hotovo. Ak sa do toho pustíš, držím palce!
Ak by boli nejasnosti, ozvi sa.
Ľuboš.
@lubos ďakujem ti krásne 😉😉😉😊😊😊
Toto je teda mega!
Ja som robila "death by chocolate cake" z 1,5 kila cokolady (po pol kila bielej, mliecnej a horkej) s troma roznymi korpusmi (dole bol brownie), a aj ine strelene tory a kolace.
Ale teda naplnit tortu cheesecakom, to ma este nenapadlo 😉 😀
Kakaový korpus je upečený v dvoch formách.
V strede torty nie je korpus, ale nutelový cheesecake.
Zlepené je to nutelovým maslovo - mascarpone krémom a navrch idú opečené lieskové oriešky.
No bomba!